Tijn lakt nagels in het Glazen Huis
NOS NieuwsAangepast

Tijn rekende op 100 euro, maar gaat naar het miljoen

Hij ging voor honderd euro, maar het doodzieke jongetje Tijn (6) heeft met zijn nagellakactie al veel meer geld opgehaald voor Serious Request. Tegen het middaguur tikte de teller een half miljoen euro aan, inmiddels staat die al op meer dan 9 ton.

Tijn kwam gisteren met zijn vader naar het Glazen Huis in Breda om aandacht te vragen voor zijn benefietactie. Hij heeft een ongeneeslijke vorm van hersenstamkanker en het is zijn laatste wens om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis.

Nagellakactie van zieke Tijn (6) een groot succes

Vanmorgen hing de Bredase burgemeester Depla Tijn de ambtsketting om en maakte hem daarmee burgemeester voor een dag. "Hij is een heel goede vervanger", zei Depla (PvdA). "Als je ziet wat hij teweegbrengt in de samenleving. Hij is een perfecte ambassadeur voor de stad."

Het Rode Kruis is overdonderd door het succes van Tijn. Nooit eerder is met een individuele actie voor Serious Request zo veel geld opgehaald.

De jaarlijkse inzamelactie van 3FM en het Rode Kruis draait dit jaar om longontstekingen onder kinderen. Volgens het Rode Kruis sterven daaraan jaarlijks ruim 900.000 jonge kinderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl