ANP
Aangepast

Heel Holland lakt voor Tijn: 'dit had ik niet voorzien'

Het Glazen Huis in Breda heeft sinds vandaag een nagellakluik: binnen stond Tijn (6) nagels te lakken en geld op te halen. Dat is namelijk Tijns laatste wens, zoveel mogelijk geld ophalen voor Serious Request.

Tijn heeft hersenstamkanker en niet lang meer te leven. Samen met zijn vader Gerrit kwam hij vanmorgen naar het Glazen Huis om z'n actie aan te kondigen. Prompt mocht hij bij de dj's naar binnen en sindsdien gaat het snel, net als het aantal gelakte nagels in Nederland.

"Ik had dit niet voorzien", zegt de vader van Tijn, Gerrit Kolsteren. "En dat is een understatement. We waren vanmorgen om 7.00 uur bij het Glazen Huis, om een beetje bekendheid voor onze actie te regelen, daarna wilden we weer gewoon naar huis. En nu denk ik: wat gebeurt hier allemaal?"

@sander3fm
Tijn lakt de nagels van Domien

In mei werd bij Tijn een hersentumor geconstateerd. Daarna volgden bestralingen, waar hij goed op reageerde. "Maar vorige week kregen we na een mri-scan het bericht dat de tumor weer net zo groot is als in het begin. Hij krijgt nog één behandeling en dan is het gedaan", zegt Gerrit.

Taboe

"Ondanks dit slechte nieuws wilden we iets doen voor kinderen die misschien niet eens 6 worden. Samen kwamen we op dit idee. Tijn had bij een vriendinnetje al een paar keer nagels gelakt, en dat vond-ie leuk. Ik wilde iets vergelijkbaars als de Ice Bucket Challenge doen en nagels lakken bij mannen zit toch een beetje in de taboesfeer."

Om 09.30 uur stonden ze bij de brievenbus van het Glazen Huis. "We hadden toen 0 euro en hoopten op 100, en ik hoor net dat de teller op 120.000 euro staat", zegt Gerrit. "Als ik hoor welke beroemdheden nu allemaal hun nagels lakken..."

Al snel kwam het luikje er, waar Tijn de nagels van het publiek stond te lakken. "Dat is best vermoeiend, dus hij is nu even naar z'n moeder en broertje toe." Het lakken gaat wel door, andere gasten nemen het van de jongen over. "Misschien komen we morgen nog even terug, maar dat is nog niet zeker", zegt z'n vader.

Tijn en z'n ouders hebben ook al een weekje weg gekregen van Gijsje Eigenwijsje. Van de burgemeester van Breda, die ook zijn nagels liet lakken, mag Tijn morgen even de burgemeester zijn.

Deel artikel: