EPA

Rusland heeft een 18-koppig onderzoeksteam naar Turkije gestuurd om de moord op ambassadeur Andrej Karlov te onderzoeken. Het team bestaat uit leden van de veiligheidsdienst, de politie en medewerkers van Buitenlandse Zaken. 

Een woordvoerder van het Kremlin zei dat president Poetin en de Turkse president Erdogan overeengekomen zijn om de krachten te bundelen en het onderzoek samen te doen. 

In Turkije zijn inmiddels zes mensen gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid bij de moord. Staatspersbureau Anadolu meldt dat het gaat om de vader, moeder, zus, twee andere familieleden en de huisgenoot van de 22-jarige schutter. 

Volgens het persbureau werkte de huisgenoot net als de dader bij de Turkse oproerpolitie. Bronnen binnen de politie zeggen dat de schutter daar niet meer werkzaam was.

Syrië-overleg in Moskou

President Erdogan zegt dat de aanslag is bedoeld om de relatie met Rusland te beschadigen. Beide landen lijken erop uit om de zaak niet te laten escaleren. Ondanks de moord gaat het geplande overleg over de situatie in Syrië vandaag in Moskou door. De Turkse minister van Buitenlandse zaken Çavuşoğlu praat met zijn Russische collega Lavrov en de Iraanse minister Zarif over de situatie in Aleppo. Het is voor het eerst dat in deze formatie over Syrië wordt gesproken. 

Ambassadeur Karlov werd gisteren bij een foto-expositie in Ankara doodgeschoten. De schutter riep na de moord leuzen over Syrië en Aleppo. Rusland en Iran steunen het regime van president Assad, Turkije niet.

STER reclame