Trump tijdens een eerdere ontmoeting met Kelly EPA

Aankomend president Trump heeft opnieuw een oud-generaal toegevoegd aan zijn team. Mariniersgeneraal John Kelly wordt minister van Binnenlandse Veiligheid, melden Amerikaanse media. 

Het is de derde militair die toetreedt tot de ploeg van de nieuwe president. Eerder koos hij al James Mattis voor Defensie en benoemde Michael Flynn als zijn veiligheidsadviseur. 

Mogelijk komt er nog een vierde generaal bij; David Petraeus lijkt nog altijd in de running voor minister van Buitenlandse Zaken. Trump zegt dat hij volgende week zijn keuze voor die sleutelpositie bekend zal maken. 

Grensbewaking

John Kelly (66) diende 40 jaar, waaronder meerdere keren in Irak en klom op tot bevelhebber van Southern Command, waar alle Amerikaanse troepen in Latijns-Amerika en de Cariben onder vallen. Zijn zoon sneuvelde in 2010 in Afghanistan. 

Als minister van Binnenlandse Veiligheid wordt Kelly onder meer verantwoordelijk voor de grensbewaking. Eerder noemde hij illegale immigratie vanuit Latijns-Amerika een bedreiging voor de nationale veiligheid. Donald Trump maakte dat onderwerp een van de speerpunten van zijn campagne.

Worstelshows

Trump heeft ook bekendgemaakt dat Linda McMahon toetreedt tot het kabinet als hoofd van de Small Business Administration, voor het midden- en kleinbedrijf. McMahon is vooral bekend als oprichter van WWE-worstelshows. Ze is daarnaast een belangrijke geldschieter voor Republikeinen.

Ook noemen bronnen jurist Scott Pruitt als hoofd van de Environmental Protection Agency. Pruitt staat bekend als een klimaatscepticus die niks ziet in het terugdringen van bijvoorbeeld steenkool. 

STER reclame