NOS NieuwsAangepast

Van corruptie verdachte ex-douanier Gerrit G. aangehouden

De van corruptie verdachte ex-douanier Gerrit G. is aangehouden. Gisteren bleek uit geheime opnames die in handen zijn van de NOS dat hij, terwijl er al een proces liep, gewoon doorging met zijn praktijken.

Hij kwam vorig jaar oktober vrij uit voorlopige hechtenis omdat zijn vrouw ernstig ziek was. Zijn echtgenote is inmiddels overleden. Hij is nu aangehouden omdat hij de voorwaarden voor de schorsing van zijn voorlopige hechtenis heeft geschonden.

Het Openbaar Ministerie is tot de aanhouding overgegaan na het beluisteren van de geheime opnames. Het OM gaat de rechtbank morgen vragen om de schorsing op te heffen.

Ex-douanier Gerrit G. geeft nog steeds smokkeltips

De opgenomen gesprekken voerde G. met een vertegenwoordiger van Zuid-Amerikaanse drugsleveranciers. Hij geeft zijn gesprekspartner smokkeltips en laat weten dat hij bereid is om te helpen bij de invoer van drugs in de haven van Rotterdam.

Hij verklaart ook dat drugscrimineel René F. achter de moord op Rob Zweekhorst zit. Die werd 1 januari 2014 neergeschoten toen hij zijn hond uitliet. Zijn dood bleek een vergissing. Het doelwit was eigenlijk crimineel Dennis van den B.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl