Circa 200.000 mensen doen mee aan de demonstratie
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw tienduizenden moslims op de been tegen gouverneur Jakarta

In de Indonesische hoofdstad Jakarta demonstreren zo'n 150.000 tot 200.000 mensen tegen de gouverneur van de stad. Ze willen dat hij onmiddellijk wordt vastgezet.

De christelijke gouverneur Basuki Tjahja Purnama citeerde onlangs in een toespraak een vers uit de Koran. De demonstranten vinden dat een daad van godslastering en willen dat hij de gevangenis in gaat.

De gouverneur wordt al vervolgd voor zijn uitspraken, maar dat vinden de demonstranten volgens correspondent Michel Maas niet genoeg. "Ze willen dat hij meteen wordt opgesloten en uit het zicht verdwijnt."

Dode

Begin vorige maand werd er ook betoogd tegen Purnama. Daarbij viel toen een dode en raakten tientallen mensen gewond. Volgens Maas doen aan deze demonstratie dezelfde ultra-radicale kleine moslimgroepen mee als de vorige keer. "En die zijn in staat om er opnieuw een rotzooi van te maken."

Anders is wel dat het ditmaal niet gaat om een protestmars, maar om een gebedsdienst voor de vrede. "Er wordt alleen maar gebeden, er worden geen toespraken gehouden."

"Het enige dat nu tegenzit is het weer", zegt Maas. "Het is begonnen te regenen in Jakarta en dat is de beste manier hier om een demonstratie uit elkaar te slaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl