Pier Eringa (links) van ProRail op bezoek bij boer Stavenga, de eigenaar van de grond die gepacht zal worden ProRail

ProRail gaat een noodweg aanleggen bij de overweg in Winsum waar onlangs een trein ontspoorde door een botsing met een vrachtwagen. Autoverkeer kan de beruchte overweg dan omzeilen. 

De spoorwegbeheerder gaat grond voor de weg pachten van de boer die bij de overweg woont. Dat hebben ProRail-directeur Eringa en boer Stavenga vanochtend afgesproken, meldt RTV Noord. Het is nog onduidelijk wanneer de weg er zal liggen. Ook is niet duidelijk hoe lang de weg blijft, omdat er nog geen besluit is genomen over eventuele beveiliging van de overweg.

Eringa was bij de boer op bezoek om de ruzie bij te leggen, die ontstond toen ProRail zei dat deze een snelle oplossing blokkeerde. De onderhandelingen zouden volgens Eringa vertraagd worden door de eisen van Stavenga, maar dat bleek niet te kloppen. 

"Ik vind het vervelend wat deze familie is overkomen in de beeldvorming. Door onduidelijkheid van gemeente en ProRail over koop of huur van de grond heeft de procedure onnodig lang geduurd. Nu is er duidelijkheid en daar zijn we allebei blij mee", aldus Eringa. De ProRail-directeur heeft zijn excuses aangeboden voor zijn uitlatingen. 

Boer Stavenga opgelucht over aanleg noodweg

STER reclame