De chauffeur van de melkwagen raakte lichtgewond. Derk Bosscher | RTV Noord

De chauffeur van de tankwagen die in botsing kwam met een trein bij Winsum afgelopen vrijdag, heeft gereageerd. Hij kwam met zijn vriendin naar de onbewaakte spoorwegovergang om haar de plek te laten zien waar het allemaal was gebeurd. Daar deed chauffeur Gert Kiers zijn verhaal.

Kiers vertelt dat hij enorm schrok toen hij de trein op zich af zag komen. Hij had de trein bij het naderen van de overweg over het hoofd gezien. "Ik heb 'm gemist. Ik heb 'm niet gezien", zegt hij tegen RTV Noord. De chauffeur weet niet waardoor dat heeft kunnen gebeuren. Kiers vermoedt dat de machinist hem ook niet heeft gezien, omdat die niet heeft getoeterd. "Hij is er denk ik van uitgegaan dat ik stil zou gaan staan."

Shock

De chauffeur had net een lading melk opgehaald in het dorp toen hij het spoor wilde oversteken. Het was al zeker de tiende keer dat hij die route reed. "Het was in een keer een knal en toen ging bij mij het licht uit", vertelt Kiers. Hij kwam weer bij toen een man hem uit zijn cabine hielp. 

"Hoe het kan weet ik niet, maar ik kon gewoon de auto uit lopen." De chauffeur raakte lichtgewond. Hij heeft nog wat hechtingen in zijn gezicht. Kiers zegt dat hij eenmaal buiten in shock om zich heen keek. "Ik dacht: wat is hier in godsnaam gebeurd? Dit wil je nooit meer meemaken."

De politie heeft Kiers gehoord. Het OM bepaalt of er verdere stappen volgen.

STER reclame