Formule 1-coureur Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen wordt liever geen Sportman van het Jaar

Max Verstappen heeft niets met gala's. Hij hoeft 21 december in RAI tijdens het NOC*NSF Sportgala ook geen Sportman van het Jaar te worden. "Liever niet", zegt hij in het AD. "Dan hoef ik er niet naartoe. Dan heb ik liever niets", verklaart de jongste winnaar van een grand prix ooit in de Formule 1.

Verstappen maakt zich in Abu Dhabi op voor de laatste race van het Formule 1-seizoen. Het is de afsluiting van een bijzonder jaar voor de 19-jarige Nederlander. Verstappen begon zijn tweede seizoen in de koningsklasse van de autosport in een bolide van Toro Rosso en stapte na vier races over naar Red Bull.

GP-zege

In zijn eerste GP voor zijn nieuwe team was het meteen raak. Verstappen schreef geschiedenis door de GP van Spanje te winnen. Daar bleef het niet bij, want de jonge coureur speelde in de rest van het seizoen vaker de hoofdrol. Zijn manier van rijden zorgde voor enthousiasme én kritiek.

Verstappen gaat na de laatste race in Abu Dhabi op vakantie. Een eventuele Jaap Eden Trofee verandert daar niets aan. "Het gala is 21 december. Dan ben ik op vakantie en kan ik sowieso niet gaan. Geef die eretitel maar aan iemand anders", zegt hij over de verkiezing.

Alleen wereldtitel telt

Voor Verstappen telt maar een ding: de wereldtitel. "Door al die nominaties moet je ook weer overal naartoe. Terwijl het enige wat je echt wil na zo'n lang seizoen, rust is", zegt hij in De Telegraaf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl