Max Verstappen
NOS SportAangepast

Ook in het zand en in de sneeuw werkt Verstappen aan zijn 'skills'

Nog één race en dat zit het Formule 1-seizoen erop. Ook na de Grand Prix van Abu Dhabi zal Max Verstappen zich echter in een raceauto wanen, want dat doet hij eigenlijk dag en nacht.

"Zelfs als ik lol heb met vrienden, als we in de sneeuw rijden ofzo. Dan ga je een beetje glijden en probeer je elkaar op de een of andere manier te verslaan. Op die manier ontwikkel ik spelenderwijs ook vaardigheden", zei de 19-jarige Nederlander in Abu Dhabi op een persconferentie.

Nagenieten van Brazilië

De internationale media kunnen maar geen genoeg krijgen van Verstappens optreden in de regen bij de GP van Brazilië, waar hij zich van de zestiende naar de derde plaats opwerkte. Na die race werd hij zelfs de reïncarnatie van Ayrton Senna genoemd. Een week eerder was hij met zijn gedurfde inhaalmanoeuvres nog de bad boy van de Formule 1.

Verstappen: niet zes jaar ervaring nodig om wereldkampioen te worden

Merkt Verstappen dat zijn imago is veranderd? "Dat is aan anderen om te oordelen. Voor mezelf denk ik dat er niet zo veel veranderd is."

Volgend jaar races winnen

Volgend seizoen zal voor Verstappen zijn eerste volledige seizoen bij Red Bull worden. Wat kunnen we dan van hem verwachten? "Dat hangt van het totale pakket af. Als we de snelste auto hebben, kunnen we zeker races winnen."

Verder houdt hij zich op de vlakte. "We zijn positief, maar we moeten afwachten. Het is moeilijk om daar nu iets over te zeggen omdat je niet weet waar je mee te maken krijgt."

Verstappen vermaakt zich in de woestijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl