Sylvana Simons bij Pauw Pauw

Sylvana Simons: bedreigingen ingrijpend voor mijn kinderen

time icon Aangepast

"Het is als moeder hartverscheurend om je kinderen verdrietig te zien uit machteloosheid." Dat zegt Sylvana Simons in talkshow Pauw. Ze vertelt over de impact van het internetfilmpje waarin ze wordt bedreigd op haarzelf en haar gezin.

"Het grijpt in en is heftig", zegt Simons aangedaan. "Mijn kinderen zitten ook op sociale media en zien dit filmpje langskomen."

Simons, die wordt beveiligd, zegt verder aan privacy en bewegingsvrijheid te hebben ingeleverd. "Het is een enorme inbreuk op mijn bewegingsruimte. Ik kan heel veel dingen niet meer zo spontaan doen als dat ik ze kon doen. Het trekt een enorme wissel."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Het is hartverscheurend om je kinderen zo verdrietig te zien'

In de video is het hoofd van Simons geplakt op lichamen van opgehangen zwarte Amerikanen. Een 37-jarige man uit de gemeente Aalsmeer heeft zich dinsdag gemeld bij de politie. Hij wordt verdacht van het maken en publiceren van het filmpje.

Een fragment uit het bewuste dreigfilmpje NOS

De politica van Denk zegt dat ze regelmatig met online bedreigingen te maken heeft. Ze citeert er een van haar Instagram-account. "Ik ruk je tong eruit, breek je benen, gooi benzine over je heen en kijk hoe je sterft."

Ze noemt dit soort bedreigingen bijna normaal. "Het enige wat ik kan doen is continu aangifte doen." Simons vindt dat bepaalde media bijdragen "aan de volkswoede". Die zouden onware berichten over haar schrijven en nep-citaten verspreiden.

Simons is vastbesloten om met Denk racisme in Nederland aan te pakken.

Pauw
@pauwnl
"Eén van de redenen dat ik de politiek in ga is om het systeem aan te pakken. Racisme is een systeem", zegt Sylvana Simons #Pauw
3 jaar geleden

STER Reclame