Een groep nabestaanden van MH370: sommigen gaan ook naar Madagaskar
NOS Nieuws

Nabestaanden vlucht MH370 gaan zelf in actie komen

Bijna drie jaar later en een paar wrakstukken verder, maar nog steeds is onduidelijk wat er is gebeurd met Malaysia Airlines vlucht MH370. Familieleden van de inzittenden willen een eind aan de jarenlange onzekerheid en hebben besloten het heft in eigen handen te nemen. Een groep van zeven nabestaanden vertrekt daarom binnenkort naar Madagaskar, op zoek naar antwoorden.

De regeringen van Maleisië, China en Australië hebben een paar maanden geleden aangegeven dat zij de zoektocht naar het vermiste toestel willen stopzetten. Volgens hen kan er wel een nieuwe zoektocht komen "als daar aanleiding voor is".

Familieleden hebben zich nu verenigd in de groep voice370. Ze zijn van mening dat er onvoldoende is gezocht naar bewijsstukken. "Wij hebben geen andere keus dan zelf in actie te komen om antwoorden te vinden om het geheel af te kunnen sluiten", staat op hun Facebookpagina.

Een van de initiatiefnemers van deze reis is Grace Subathirai Nathan. Haar moeder zat in het vliegtuig. Samen met drie andere nabestaanden uit Maleisië, twee uit China en een uit Frankrijk, vertrekt zij binnenkort naar Madagaskar.

In de loop der jaren zijn er in totaal zes wrakstukken gevonden, onder meer voor de kust van Mozambique en op het eiland Réunion. Madagaskar is volgens voice370 daarom een centrale plek om de zoekactie te beginnen.

Naast het vinden van wrakstukken, hopen de familieleden het vermiste vliegtuig meer onder de aandacht te brengen op het eiland. Daarvoor willen zij in gesprek gaan met media, hulporganisaties en instellingen, zoals kerken.

Ook hebben zij geld ingezameld om de plaatselijke instanties te kunnen helpen met het opbouwen van een signaleringssysteem en verzamelpunten voor aangespoelde wrakstukken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl