In juni vielen op veel plaatsen forse buien.
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Limburgs waterschap wijst alle claims waterschade af

Het Limburgse waterschap Roer en Overmaas heeft alle 44 schadeclaims afgewezen die werden ingediend naar aanleiding van hevige regenval afgelopen zomer. De claims hadden een totale waarde van een miljoen euro.

Afgelopen juni liepen tientallen boeren schade op door vele forse regenbuien. De getroffenen probeerden op uiteenlopende manieren hun schade vergoed te krijgen. Belangenorganisaties ZLTO en LLTB wilden dat de regering het noodweer uitriep tot nationale ramp, zodat er geld vrij zou komen. Staatssecretaris Van Dam wees dat verzoek af. De boeren waren veelal niet verzekerd tegen de schade.

Clusterbuien

44 boeren dienden een claim in bij het waterschap. Dat zou verantwoordelijk zijn voor de schade, omdat het water niet goed werd afgevoerd. Roer en Overmaas concludeert nu na onderzoek dat het geen steken heeft laten vallen en alles heeft gedaan wat het kon doen. Daarom zijn alle claims afgewezen.

De regenval had te maken met zogenoemde clusterbuien. Daarbij valt op één plek veel neerslag. Het waterschap oordeelt dat het niet mogelijk is om hier iets tegen te doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl