Syrische militairen in Aleppo
NOS NieuwsAangepast

Na drie weken vallen er weer bommen op Aleppo

Voor het eerst in drie weken worden weer luchtaanvallen uitgevoerd op de Syrische stad Aleppo. Het oostelijk deel van de stad, dat in handen is van de opstandelingen, wordt bestookt door gevechtsvliegtuigen en helikopters.

Activisten melden via sociale media dat er ook vatbommen op de opstandige wijken worden gegooid. Er zouden zeker vier doden zijn gevallen. Rusland heeft laten weten dat de aanvallen niet het werk zijn van Russische of Syrische vliegtuigen. Rusland zegt al 28 dagen geen aanvallen te hebben uitgevoerd op Aleppo.

De Russische strijdkrachten zijn in West-Syrië met een groot offensief bezig. Daarbij zetten ze ook het vliegdekschip Admiraal Kuznetsov in.

Dit oorlogsschip voer onlangs in konvooi, voor het oog van de wereld, van Rusland via de Noordzee en de Middellandse Zee naar de wateren voor Syrië. Rusland wees suggesties van de NAVO dat de oorlogsbodems zouden worden ingezet in de oorlog in Syrië, als 'absurd' van de hand.

Medio oktober kondigden het Syrische leger en bondgenoot Rusland een pauze af in de luchtaanvallen op Aleppo, om inwoners de kans te geven de stad te ontvluchten. Maar de rebellen weigerden mee te werken aan een bestand, en de VN-hulpverleners slaagden er niet in voedsel te brengen naar de wijken waar de tekorten het grootst zijn.

De Syrische strijdkrachten hebben laten weten dat de aanvallen gericht waren tegen een terroristisch bolwerk in Aleppo en op voorraadfaciliteiten in de oude stad.

Russische leger

Het nieuwe Russische offensief vindt plaats in de westelijke provincies Idlib en Homs, en is bedoeld om munitiedepots en trainingsfaciliteiten van de tegenstanders van president Assad te bestoken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl