Melania Trump wil in haar rol als first lady het pesten op social media gaan aanpakken. In een interview met 60 Minutes van de Amerikaanse zender CBS zei ze dat er aandacht voor wil vragen "omdat kinderen en tieners er veel pijn van kunnen hebben".

De vrouw van Donald Trump gaf toe dat ze haar man ook wel eens heeft aangesproken op zijn tirades op Twitter. "Soms luistert hij wel, soms niet. Het brengt hem af en toe in de problemen", zei ze. "Hij is volwassen en kent de consequenties. Ik geef alleen mijn mening. Hij bepaalt zelf wat hij daarmee doet."

Melania Trump: Donald luistert niet altijd naar me

Momenteel is Trump overigens verwikkeld in een woordenwisseling met de New York Times. Op Twitter heeft de nieuwe president zijn pijlen gericht op de krant, die volgens Trump onnauwkeurig en slecht over hem schrijft. 

Volgens Trump zou de krant duizenden abonnees hebben verloren vanwege de "slordige berichtgeving over het 'fenomeen Trump'". Iets dat door de New York Times wordt tegengesproken. 

In hetzelfde CBS-interview ging de nieuwe president ook in op zijn plannen om een muur te bouwen bij de grens met Mexico. Die gaan wat Trump betreft gewoon door. "Op bepaalde delen komt er misschien een hek, maar op andere plekken past een muur beter. Ik ben hier erg goed in, dit heet constructiewerk", zei hij.

Trump zei ook dat hij de drie miljoen illegalen in de VS wil opsluiten of uitzetten zodra de grenscontrole op orde is. 

STER reclame