NOS NieuwsAangepast

Trump zet plannen voor muur (of hek) bij Mexico door

Trump: die muur gaat er komen

De nieuw gekozen Amerikaanse president Donald Trump houdt vast aan zijn plannen om een muur te bouwen bij de grens met Mexico, om zo illegalen te weren. In een gesprek met 60 Minutes van CBS wordt hem gevraagd of hij zijn beloftes zal nakomen en inderdaad een muur zal laten optrekken langs de grens. "Ja", was zijn korte antwoord.

Als de journaliste vraagt of de muur ook uit een hek kan bestaan, antwoordt Trump: "Op bepaalde delen komt er misschien een hek, maar op andere plekken past een muur beter. Ik ben hier erg goed in, dit heet constructiewerk."

Uitzetten

Trump wilde Mexico dwingen om mee te betalen aan de muur, maar de zuiderburen zijn dat niet van plan. De nieuwe president vertelde in een voorpublicatie van het interview niet hoe hij van plan is de financiën te regelen.

Ook zijn beloftes over het uitzetten van illegalen kwamen aan bod. Trump zei dat er zo'n drie miljoen criminelen illegaal in de VS zijn. Hij blijft erbij dat hij hen wil opsluiten of uitzetten zodra de grenscontrole op orde is. Illegalen met een strafblad moeten direct het land uit, zei hij in het gesprek, dat vanavond op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl