NOS NieuwsAangepast

Twitter-aanval Trump op The New York Times, krant pareert

Donald Trump en The New York Times zijn verwikkeld in een welles/nietes-spelletje. Op Twitter heeft de nieuwe president zijn pijlen opnieuw gericht op de krant, die volgens Trump onnauwkeurig en slecht over hem schrijft.

Hij schrijft dat de NYT duizenden abonnees verliest vanwege de slordige berichtgeving over het 'fenomeen Trump'. Als voorbeeld noemt de nieuwe president het bericht dat hij tijdens zijn campagne heeft gezegd dat meer landen kernwapens moeten hebben. "Ik heb dit nooit gezegd!"

Al zei Trump volgens een correspondent van The New York Times wel degelijk dat het goed zou zijn als Japan en Zuid-Korea over kernwapens zouden beschikken. Het transcript van het gesprek waarin hij het zegt, staat op de site van de krant.

Ook de communicatie-afdeling van The New York Times reageert. Er klopt niets van Trumps bewering dat er duizenden leden afhaken. Er is zelfs een stortvloed aan nieuwe abonnees.

Of Trump tijdens zijn presidentschap nog steeds zo fel zal zijn op Twitter is nog maar de vraag. In een interview met het tv-programma 60 Minutes zei hij als president terughoudend te zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl