Reuters

Hillary Clinton heeft in een telefoongesprek met campagnedonoren de schuld voor haar mislukte gooi naar het presidentschap bij de FBI gelegd. Dat zeggen twee bronnen die aan het gesprek deelnamen tegen persbureau Reuters. 

FBI-directeur Comey zou haar campagne de das hebben omgedaan met zijn aankondiging van nieuw onderzoek naar Clintons e-mailgebruik. Comey stuurde ruim een week voor de verkiezingen een brief naar het Congres, met het nieuws dat er nieuwe e-mails waren gevonden die onderzocht moeten worden. 

Net voor de dag van de stembusgang verklaarde de FBI dat er geen reden was om zijn eerdere standpunt te veranderen. Dat standpunt was dat Clinton weliswaar onvoorzichtig was geweest met het gebruik van een privémailserver, maar dat de Democratische presidentskandidaat niets strafbaars had gedaan.

Extra gemotiveerd

Clinton zou in het telefoongesprek met campagnedonoren hebben gezegd dat Trump gebruik heeft kunnen maken van de twijfel die de FBI zaaide. Trumps aanhangers zouden hun mening erin bevestigd hebben gezien dat 'het systeem' corrupt was in het voordeel van Clinton. Ze zouden daardoor extra gemotiveerd zijn geraakt om op de Republikein te stemmen.

Ook The New York Times haalt een bron aan die aan het gesprek deelnam. Clinton zou hebben gezegd dat Comey's aankondiging haar 'momentum' brak

STER reclame