PvdA-ers Jacques Monasch en Jeroen Dijsselbloem (r) op het partijcongres in februari
NOS Nieuws

PvdA-ministers geïrriteerd door actie partijgenoot Monasch

De PvdA-ministers Bussemaker, Plasterk en Dijsselbloem zijn geïrriteerd over de actie van PvdA-Kamerlid Monasch. Die maakte gisteren bekend dat hij een motie van wantrouwen van de oppositie zal steunen tegen het eigen VVD-PvdA-kabinet.

Monasch is het er niet mee eens dat het kabinet misschien toch het samenwerkingsverdrag met Oekraïne wil tekenen, ondanks het 'nee' van het Oekraïne-referendum. "De actie van de heer Monasch... Ja. Dat is een actie van de heer Monasch. Mag ik het daarbij laten?" zei minister Bussemaker van Onderwijs na afloop van de ministerraad.

Dat blijft allemaal binnen mijn tanden.

Minister Plasterk (PvdA)

Bussemaker betreurt het voornemen van Monasch zeer. Zij vindt dat over dit onderwerp geen verschil van mening zou moeten bestaan in de PvdA-fractie. Ook minister Plasterk vindt er van alles van, zegt hij. "Maar dat blijft allemaal binnen mijn tanden."

Minister Dijsselbloem vindt de aankondiging van Monasch erg voorbarig. "Misschien doet hij er goed aan eerst af te wachten wat het kabinet precies gaat voorstellen."

Ik begrijp dat hij op campagne is, dus ik snap waarom dit gebeurt.

Minister Dijsselbloem (PvdA)

Volgens Dijsselbloem heeft de actie alles te maken met de ​lijsttrekkersverkiezing binnen de PvdA tussen Samsom, Asscher en Monasch. "Ik begrijp dat hij op campagne is, dus ik snap waarom dit gebeurt."

Kandidaat-lijsttrekker Asscher wil er op zijn persconferentie niet echt op ingaan. "Ik sta hier als vice-premier. Wat ik er als kandidaat-lijsttrekker van vind moet u bij een andere gelegenheid vragen."

Hij zegt dat het kabinet afwacht wat de politieke partijen van het kabinetsstandpunt vinden in het Kamerdebat van volgende week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl