Jacques Monasch
NOS NieuwsAangepast

Monasch wil uitleg over privileges Samsom en Asscher

Kandidaat-PvdA-lijsttrekker Monasch wil opheldering van het partijbestuur over "geheime afspraken" over lijsttrekkersdebatten. Het AD meldde vanochtend dat het PvdA-bestuur met de kandidaten Samsom en Asscher heeft overlegd hoe de debatten moeten worden georganiseerd, hoeveel het er zijn en waar en hoe ze worden gehouden.

Monasch wil weten hoelang dit soort gesprekken al gaande zijn en of er achter de schermen nog meer afspraken zijn gemaakt.

Het Tweede Kamerlid kondigde donderdag aan dat hij bij de komende verkiezingen PvdA-lijsttrekker wil worden. Bij die gelegenheid noemde hij de interne verkiezing bij de PvdA een nepstrijd en een poppenkast. Volgens hem is er sprake van "matchfixing".

Asscher maakt later vandaag zijn kandidatuur officieel bekend.

Open en democratisch

In een reactie laat partijvoorzitter Spekman weten dat hij natuurlijk vooraf met mogelijke kandidaten heeft gepraat. "Nog wel met een paar meer dan de namen die door Monasch zijn genoemd", zegt zijn woordvoerder. Volgens het partijbestuur neemt Spekman zodra iemand overweegt om aan de verkiezing mee te doen contact op met de mogelijke kandidaat en is dat ook met Monasch gebeurd.

De partijvoorzitter heeft vertrouwen in een open, democratische verkiezing, met een eerlijke kans voor iedere toegelaten kandidaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl