Trainer John van den Brom feliciteert Robert Mühren met zijn winnende treffer tegen ADO. Toch is Mühren weer reserve.
NOS VoetbalAangepast

En wéér kiest Van den Brom niet voor Mühren

Het is de meest gestelde vraag aan AZ-trainer John van den Brom deze dagen. Wie speelt er in de spits tegen Maccabi Tel Aviv? Het antwoord van de coach is even kort als krachtig: "Wout". Dat is Wout Weghorst. Weer geen basisplaats voor Robert Mühren dus. Ook niet in de Europa League.

Juist Mühren is de man die AZ de afgelopen weken met belangrijke treffers belangrijke zeges bezorgde. Van den Brom is daar vanzelfsprekend blij mee. Maar eerste spits is Mühren er vooralsnog niet mee geworden.

"Robert kan heel goed invallen", zegt Van den Brom. "Hij is daarin beslissend geweest en zijn perspectief bij ons is er veel beter door geworden. Dat heeft hij zelf afgedwongen, door hard te werken op de trainingen."

John van den Brom over duel met Maccabi Tel Aviv

Eerherstel

Over de ontmoeting met Maccabi Tel Aviv in Israël is Van den Brom helder. AZ jaagt op eerherstel en wil het schamele aantal van één punt opvijzelen. "We hebben iets recht te zetten. Tot nu toe is het roemloos, wat we hebben laten zien. Vorig seizoen haalden we de volgende ronde ook niet, maar toen hebben we wel enkele mooie wedstrijden gespeeld."

Zondagmiddag komt Ajax naar Alkmaar. Speelt die wedstrijd al niet in de hoofden van de AZ-spelers? Van den Brom wil daar niets van weten. "De eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste. Dat is dus Maccabi uit. Willen we nog iets, dan zullen we moeten winnen. Dat is het enige waar we nu mee bezig zijn."

Stand Groep D

1. Zenit Sint-Petersburg3-9 (11-4)
2. Dundalk3-4 (3-3)
3. Maccabi Tel Aviv3-3 (5-6)
4. AZ 3-1 (2-8)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl