NOS SportAangepast

Obama, Clinton, Vedder en Murray: prominenten vieren mee met Cubs

Na 108 jaar is er voor Chicago Cubs een einde gekomen aan de droogte. En dat is voor acteur en Cubs-supporter Bill Murray reden om zich onder te dompelen in champagne na de beslissende zege van zijn club in de World Series.

Murray is niet de enige prominente Amerikaan, die met een euforisch gevoel naar bed is gegaan. Ook Eddie Vedder, frontman van de grungeband Pearl Jam, deelde mee in de vreugde.

Vedder, geboren in de buurt van Chicago, schreef in 2008 een lied over de dag dat de Chicago Cubs eindelijk de World Series zou winnen: "Someday we'll go all the way."

In 2013 zong hij het lied bij een concert van Pearl Jam in het stadion van de Cubs, Wrigley Field.

Ook oud-basketballer Scottie Pippen, als speler van Chicago Bulls in de jaren negentig gewend aan kampioenschappen, kon zijn geluk niet op.

Acteur John Cusack, zelf aanwezig bij de historische gebeurtenis, genoot in stilte. Met oog voor traditie.

En in het Witte Huis zat president Barack Obama, die zijn loopbaan begon in Chicago maar fan is van de White Sox, aan de buis gekluisterd.

Maar ook als Obama de deur van het Witte Huis achter zich heeft dichtgetrokken, kunnen de Cubs op steun rekenen in Washington. Al kan de campagne van presidentskandidaat Hillary Clinton momenteel wel een succesje gebruiken.

Minder gelukkig is basketballer LeBron James. De superster van Cleveland Cavaliers - en groot fan van de Indians - zal namelijk op 2 december aan moeten treden in een tenue van de Cubs als hij met zijn ploeg de uitwedstrijd speelt tegen Chicago Bulls.

Een gevolg van een weddenschap met collega en Cubs-fan Dwyane Wade. James nam het sportief op in een videoboodschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl