AFP
NOS NieuwsAangepast

Cubs winnen na 108 jaar opnieuw de World Series

Chicago Cubs heeft voor het eerst in 108 jaar de World Series gewonnen. In het zevende en beslissende duel tegen Cleveland Indians werd het na bijna vijf uur spelen 8-7.

Aan het begin van de best-of-seven-serie stonden de Indians er nog beter voor. Na vier wedstrijden had de ploeg uit Cleveland een 3-1 voorsprong genomen, maar de Cubs dwongen woensdag een zevende wedstrijd af door de stand gelijk te trekken naar 3-3.

Thriller

Het werd een ware thriller in Cleveland. Chicago leek met een 6-3 voorsprong na zeven innings de titel binnen te hebben, maar de Indians rechtten hun rug en trokken in de achtste inning de stand gelijk (6-6).

Uiteindelijk moest er een verlenging aan te pas komen. Bovendien kon iedereen dankzij een regenpauze na de negende inning even op adem komen. Bij de hervatting sloeg Chicago toe. Het was Albert Almora Jr. die de Cubs na een honkslag van Ben Zobrist opnieuw op voorsprong zette in de tiende inning.

Miguel Montero stuurde daarna met een honkslag Anthony Rizzo over de thuisplaat. Cleveland moest opnieuw in de achtervolging en deed dat met Davis die Brandon Guyer liet scoren. Verder kwamen de Indians echter niet.

Geit

Door de zege van de Cubs is na 71 jaar de 'Curse of the Billy Goat' doorbroken. Volgens een hardnekkige mythe zorgde de geit ervoor dat de ploeg uit Chicago zich 71 jaar niet kon kwalificeren voor de World Series.

De 'Curse of the Billy Goat' werd op 6 oktober 1945 uitgesproken door Billy Sianis, de eigenaar van de geit. Hij was het er niet mee eens dat zijn huisdier, hoewel in het bezit van een geldig toegangskaartje, uit Wrigley Field werd gezet omdat het beest stonk.

"Jullie hebben mijn geit beledigd. Daarom zal er in dit stadion nooit meer een wedstrijd om de World Series plaatsvinden", riep Sianis woedend toen hij het stadion verliet. Een vloek was geboren. Maar met de winst van de Cubs is het na 71 jaar echt gedaan met de vloek.

Deel artikel: