NOS NieuwsAangepast

Clinton vol vertrouwen over onderzoek nieuw opgedoken e-mails

Clinton vol vertrouwen over onderzoek nieuw opgedoken e-mails

Hillary Clinton heeft er alle vertrouwen in dat het opnieuw opgestarte FBI-onderzoek naar haar mailverkeer niet zal leiden tot vervolging. Gisteren doken in een onderzoek dat aanvankelijk niets met Clinton te maken had, e-mails op die mogelijk betrekking hebben op de Democratische presidentskandidaat.

Clinton roept de FBI op om alle informatie uit het onderzoek openbaar te maken. "Het Amerikaanse volk verdient het om alle feiten te weten." De presidentskandidaat denkt niet dat het onderzoek naar de nieuwe e-mails iets zal veranderen aan de conclusie die de FBI in juli trok.

Destijds werd besloten Clinton niet te vervolgen, omdat ze zich niet schuldig had gemaakt aan strafbare feiten. Wel concludeerde de FBI dat ze onvoorzichtig was omgegaan met geheime informatie.

Seksueel getinte foto's

De FBI richt zich volgens bronnen rond het onderzoek op e-mails die vanaf een toestel dat Clintons stafmedewerkster Huma Abedin deelde met Anthony Weiner, inmiddels haar ex-echtgenoot.

Weiner raakte als Congreslid in opspraak nadat hij seksueel getinte foto's naar vrouwen had gestuurd. Hij wordt nu door de FBI onderzocht omdat hij expliciete berichten zou hebben gestuurd naar een vijftienjarig meisje.

Wil je meer video's over de Amerikaanse verkiezingen? Ga dan naar de speciale site van NOS The Series:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl