EPA
NOS NieuwsAangepast

Campagneleider Clinton: FBI onderzoekt e-mailhack

De FBI doet onderzoek naar de hack van de mailserver van John Podesta, de campagneleider van Hillary Clinton. Dat heeft Podesta gezegd nadat er gisteren opnieuw e-mails werden gepubliceerd op WikiLeaks.

Volgens Podesta maakt het onderzoek naar de e-mailberichten deel uit van een groter onderzoek naar het hacken van computers van de Democratische partij. Eerder zei de campagneleider al dat Rusland achter de hack zou zitten.

Podesta voegt daar nu aan toe dat het team van Trump mogelijk al eerder wist dat WikiLeaks de e-mails zou publiceren. Volgens hem zou een adviseur van Trump hierover contact hebben gehad met WikiLeaks-oprichter Julian Assange.

Privé-mailserver

Het campagneteam van Clinton wil niet bevestigen of de gelekte e-mails van Podesta authentiek zijn. In de nieuwe mails zou naar voren komen dat het Democratische campagneteam pas laat doorhad hoe controversieel de privé-mailserver van Clinton was.

Zondag lekten via de mailserver van Podesta al enkele toespraken die Clinton gaf voor banken na haar periode als minister van Buitenlandse Zaken. In de betaalde speeches is ze veel vriendelijker tegenover de financiële sector dan ze tijdens haar verkiezingscampagne doet geloven.

Meer zien over de Amerikaanse verkiezingen? Volg NOS The Series op onze speciale site:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl