Ambulances brengen de doden weg
NOS Nieuws

Pakistan rouwt om slachtoffers van aanval op politiekazerne

Pakistan rouwt om de mensen die gisteren in de stad Quetta werden gedood bij een aanval op een politiekazerne. De slachtoffers zijn vandaag begraven.

Bij de aanval werden 61 mensen gedood. De meeste slachtoffers zijn cadetten en bewakers, maar er kwamen ook enkele militairen om het leven. Meer dan 120 mensen raakten gewond.

Volgens ooggetuigen openden drie terroristen vanaf verschillende punten het vuur. Vermoedelijk schakelden ze eerst een van de beveiligers in een wachttoren uit. Daarna klommen ze over de muur rond het complex.

Ziekenhuisbed

"Ze klopten aan bij de afgesloten kamers en zeiden tegen de cadetten dat ze van het leger waren. Toen de deur werd geopend, schoten ze op hen", zei een 22-jarige cadet vanaf zijn ziekenhuisbed tegen persbureau AFP. In het gebouw waren meer dan 200 mensen. De meesten lagen te slapen.

Twee van de aanvallers kwamen om doordat ze een bomgordel lieten ontploffen. De derde aanvaller werd volgens de BBC doodgeschoten door beveiligers.

Volgens de lokale autoriteiten werd de aanslag gepleegd door leden van Lashkar-e-Jhangvi, een separatistische beweging die banden heeft met de Taliban en al-Qaida.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl