Militairen bij de politieschool in Quetta na de aanval
NOS NieuwsAangepast

Aanval op kazerne in Pakistan, zeker 59 cadetten gedood

In de Pakistaanse stad Quetta hebben terroristen een politiekazerne aangevallen en zeker 59 cadetten gedood. Er zijn meer dan 120 gewonden. Drie mannen drongen schietend het gebouw binnen.

Er lagen meer dan 200 cadetten in de kazerne. De meesten lagen te slapen. Een onbekend aantal werd in gijzeling genomen.

Speciale eenheden van het Pakistaanse leger omsingelden het gebouw en raakten in een vuurgevecht met de aanvallers. Een Pakistaans televisiestation zond beelden uit van de aanval, die na vijf uur voorbij was. Twee terroristen hebben zichzelf opgeblazen. De derde werd door zijn hoofd geschoten.

'In onze barak vielen drie of vier mannen binnen'

Wie verantwoordelijk is voor de aanval is nog niet duidelijk. IS zou de verantwoordelijkheid al hebben opgeëist, maar ook een moslimgroep die banden heeft met al-Qaida.

In de onrustige provincie Beloetsjistan zijn meerdere islamitische strijdgroepen actief, waaronder de Taliban en groepen die strijden voor meer autonomie. Eerder op de avond werden in een andere stad in de provincie twee douanemedewerkers doodgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl