NOS WielrennenAangepast

Wild ook Europees kampioene op de puntenkoers

Wild Europees kampioene op de puntenkoers

Kirsten Wild is Europees kampioene geworden op de puntenkoers bij de EK baanwielrennen in Saint-Quentin-en Yvelines. Wild won drie van tien tussensprints, in totaal verzamelde ze 25 punten. Ze hielde de Belgische Jolien D´Hoore één puntje achter zich. Het brons is voor de Poolse wereldkampioene Katarzyna Pawlowska.

Eerder deze week pakte Wild al goud op de afvalkoers en brons op het onderdeel scratch. In 2013 werd Wild ook al Europees kampioene op de puntenkoers.

Het is een week met veel medailles voor Wild. Afgelopen weekend sprintte Wild bij de wegwedstrijd op de WK wielrennen ook nog naar zilver.

Roy van den Berg (l) in 2012

Van den Berg naar halve finales

Roy van den Berg heeft de halve finales van het sprinttoernooi bereikt. Van de Berg was in de kwartfinales in beide heats te sterk voor de Fransman Sebastien Vigier.

De halve finales en de finale worden op zaterdag gereden. In de achtste finales won Van den Berg verrassend van Eric Engler, die zilver op de tijdrit won en brons op de teamsprint. Mogelijk ontmoet hij Engler nog een keer, want de Duitser bleef in het toernooi via de herkansingen.

Op het omnium kwam Roy Eefting niet verder dan de veertiende plaats.

Geen keirinfinale voor Braspennincx

Op de keirin haalde Shanne Braspennincx de finale niet. Braspennincx won vorig jaar nog zilver op het WK, maar ze kwam in haar race in de halve finale een banddikte te kort om als derde de eindstrijd te halen.

Hetty van der Wouw werd zesde in haar heat en werd vervolgens in de herkansingen uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl