NOS NieuwsAangepast

'Michelle, je tomaten zijn goed maar je speeches nog beter'

'Je speeches zijn beter dan je tomaten'

De Italiaanse premier Matteo Renzi kwam officieel naar het Witte Huis voor Barack Obama, maar hij stak zijn bewondering voor echtgenote Michelle niet onder stoelen of banken.

"Michelle", begon Renzi, "je tomaten zijn heerlijk. Maar na de afgelopen weken, laat me eerlijk zijn, je speeches zijn beter dan je tomaten. Dank je, dank je, dank je. En ik zeg dat niet alleen als premier, maar ook als vader van een jonge dochter."

Met de tomaten verwees Renzi naar de moestuin die Michelle Obama heeft als voorbeeld voor de Amerikaanse jeugd om gezond te eten.

Michelle Obama gaf vorige week een alom geprezen emotionele speech, waarin ze de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump hard aanviel op zijn seksistische opmerkingen. Ze zei verder dat er een eind moet komen aan seksuele intimidatie van vrouwen in het algemeen. "Genoeg is genoeg."

Agnese Landini, Michelle Obama, Matteo Renzi en Barack Obama

Versace-jurk

Michelle Obama viel gisteren, tijdens haar laatste staatsdiner als first lady, op door de Versace-jurk die ze droeg. Michelle Obama draagt tijdens staatsbezoeken altijd mode uit het land van de gasten.

Volg de Amerikaanse verkiezingen op onze speciale site NOS The Series:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl