Reddingswerkers zoeken in Aleppo tussen de puinhopen naar slachtoffers
NOS NieuwsAangepast

Russen kondigen gevechtspauze aan rond Aleppo

Het Russische en Syrische leger zullen aanstaande donderdag een pauze van acht uur inlassen in de aanval op wijken in Aleppo die door de opstandelingen worden beheerst. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie aangekondigd.

Tussen 8.00 uur en 16.00 uur plaatselijke tijd zullen er geen bommen en raketten vallen op het oostelijke deel van de stad, zegt het Russische leger. Ook het Syrische regeringsleger zal zich aan de gevechtspauze houden.

In die tijd krijgen inwoners en rebellen de gelegenheid de stad te verlaten. Het Russische leger spreekt van een humanitaire pauze.

Vluchtroutes ontmijnen

De Russen hebben de opstandelingen die het gebied onder controle hebben gevraagd om de landmijnen die op de vluchtroute liggen weg te halen.

Verder zegt het Russische leger dat het bereid is om "ieder initiatief te bespreken dat kan leiden tot een oplossing van de crisis in Aleppo".

De afgelopen dagen kwamen door luchtaanvallen op Aleppo tientallen mensen om het leven. Besprekingen over een nieuw staakt-het-vuren hebben vooralsnog geen resultaat opgeleverd.

De afgelopen maanden is vaker geprobeerd om in Syrië een wapenstilstand in te stellen en te handhaven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl