Gert-Jan Segers tijdens zijn speech op het partijcongres
NOS NieuwsAangepast

ChristenUnie: hulp bij zelfdoding breekpunt

Het kabinetsvoorstel 'hulp bij zelfdoding' is voor de ChristenUnie bij de aankomende verkiezingen een breekpunt. Dat zei CU-leider Segers vanavond bij Nieuwsuur. Segers wil geen samenleving waar de dood een antwoord is op eenzaamheid. "Voor mij is het echt een onbegaanbare weg om te zeggen dat een pil het antwoord is."

Vanmiddag gaf het CDA aan dat ook die partij in een eventuele kabinetsformatie niet zal meewerken aan het voorstel. Volgens CDA-leider Buma is het heel simpel: "wij zeggen nu nee en we zeggen na verkiezingen ook nee".

Meerderheid

Woensdag werd bekend dat het kabinet met een voorstel wil komen voor een 'stervenshulpwet'. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt dat plan. Zij zijn het ermee eens dat mensen die zelf vinden dat hun leven voltooid is onder bepaalde voorwaarden de keus moeten kunnen maken om hulp in te roepen.

Maar het zal nog wel even duren voordat een wetsvoorstel is ingediend en de algemene verwachting is dat de Kamer niet nog voor de verkiezingen van maart over een wet zal stemmen. En na de Tweede Kamer moet ook de Eerste Kamer er nog mee akkoord gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl