Jan Sont: de Note 7 is een fijn toestel
NOS NieuwsAangepast

'Ik wil mijn Samsung niet kwijt, kans op brand is heel klein'

Jan Sont uit Den Helder is een van de weinige Nederlanders met een Galaxy Note 7. Hij is bepaald niet in paniek door het nieuws dat Samsung wereldwijd stopt met de verkoop van de telefoon omdat die in brand kan vliegen. Integendeel. "Ik bel er nu mee. Het is een mooi toestel."

In Nederland was de Note 7 nog niet op de markt, maar in sommige landen was de telefoon al wel te krijgen. De 70-jarige Sont kreeg de telefoon vorige maand cadeau van zijn schoonzoon tijdens een bezoek aan Hongkong. "Mijn schoonzoon woont in Hongkong en had de Note 7 daar gekocht."

De Galaxy Note 7 is een bittere pil voor Samsung

Niet bang

Bang voor het spontaan ontbranden van zijn nieuwe telefoon is Jan Sont niet. "Het is niet zo heel gevaarlijk volgens mij. Moet ik hem nou uitzetten? Er zijn er miljoenen verkocht wereldwijd. En er zijn er maar enkele tientallen in brand gevlogen. De kans is heel klein dat het met die van mij gebeurt."

Daarbij, het toestel even terugsturen is ook niet zo eenvoudig. "Moet ik dan naar de Samsung-winkel in Hongkong?"

Het liefst wil Sont het toestel gewoon blijven gebruiken. "Als Samsung de Note 7 niet meer ondersteunt, moet ik hem wel vervangen. Jammer, want het is echt een fijn apparaat. Zelfs het hoesje is mooi."

In de voorverkoop zijn in Benelux 5000 toestellen besteld. Gisteren werd de productie van telefoon al stilgelegd en nu is ook de verkoop wereldwijd gestopt.

Waardoor de toestellen in brand konden vliegen, is nog onduidelijk. Dat is Samsung aan het onderzoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl