NOS NieuwsAangepast

Samsung stopt definitief met brandgevaarlijke Galaxy Note 7

Elektronicafabrikant Samsung stopt definitief met de Galaxy Note 7. Dat meldt het Zuid-Koreaanse concern. Gisteren werd de productie van de brandgevaarlijke telefoon al stilgelegd en vannacht werd bekend dat ook de verkoop wereldwijd stopt.

Het toestel was in Nederland nog niet te koop. In de voorverkoop zijn in de Benelux 5000 toestellen besteld. "Er was heel veel belangstelling voor", zegt Menno van den Berg tegen de NOS. Hij is voor de Benelux directeur van Samsungs mobiele divisie. Van den Berg spreekt van een zwarte dag voor het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Juiste beslissing

"Het is de enige juiste beslissing", zegt Van den Berg over de keuze om de telefoon uit de handel te halen. "Het was verschrikkelijk de filmpjes te zien waarin de telefoon in brand stond." Klanten die het toestel hebben besteld, krijgen ter compensatie een geheugenkaartje van 128GB.

Waardoor ook de vervangende toestellen in brand konden vliegen is nog onduidelijk, zegt Van den Berg. Dat gaat Samsung nu onderzoeken.

De Galaxy Note 7 is een bittere pil voor Samsung

Sinds de lancering in augustus kent de Note 7 een problematische geschiedenis. Eind augustus verschenen de eerste berichten dat de batterij van het apparaat in brand kon vliegen. Begin september besloot het elektronicaconcern de telefoon terug te roepen.

De terugroepactie liep vervolgens stroef. Het duurde nog tot 21 september voordat de eerste telefoons werden vervangen. En toen ontstonden de problemen pas echt. Ook het vervangende apparaat, dat een batterij heeft van een andere leverancier, bleek brandgevaarlijk. En uiteindelijk besloot Samsung vandaag om definitief met de telefoon te stoppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl