De Samsung Galaxy Note 7
NOS NieuwsAangepast

Samsung stelt Nederlandse levering Galaxy Note 7 uit

Samsung heeft de levering van de Galaxy Note 7 in Nederland uitgesteld. Oorspronkelijk zou de levering in Nederland vandaag van start gaan, maar na buitenlandse berichten dat ook nieuwe exemplaren vlam bleken te vatten, wordt dat opgeschort.

Het is nog niet bekend wanneer Samsung van plan is om weer te beginnen met de levering van de Note 7. "De levering is voor onbepaalde tijd uitgesteld", laat een woordvoerder weten.

Accu in brand

In augustus werd duidelijk dat de Galaxy Note 7 problemen had met de batterij: die bleek in brand te kunnen vliegen. Begin september kondigde Samsung aan de 2,5 miljoen verkochte telefoons terug te roepen. Sinds 21 september wordt het toestel in de VS vervangen.

Ook het herziene exemplaar bleek echter vlam te vatten, zo kwam de afgelopen dagen naar buiten. Dat gebeurde onder meer in een vliegtuig. Ook kreeg een Amerikaan acute bronchitis door de rook afkomstig van een Note 7.

Onduidelijk

Veel webwinkels die van plan waren om de telefoon vandaag te leveren aan klanten hadden de bezorging uit voorzorg al uitgesteld na de berichten over ontploffende telefoons.

De NVWA laat weten ervan uit te gaan dat als Samsung de telefoon uitbrengt het accuprobleem is opgelost. Mochten er toch klachten komen, dan gaat de marktwaakhond onderzoek doen. Dat kan pas als de telefoon in Nederland op de markt is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl