NOS Nieuws

Brandende telefoons blijven Samsung achtervolgen

De problemen met de Galaxy Note 7 blijven zich opstapelen voor smartphone-fabrikant Samsung. Het bedrijf riep vorige maand alle toestellen terug, omdat de batterij kon ontploffen. Maar de vervangende toestellen blijken niet minder gevaarlijk. In amper een week tijd zijn al drie meldingen gedaan van vervangende toestellen die vlam hebben gevat.

Woensdagavond moest een vliegtuig worden ontruimd omdat een vervangende telefoon begon te roken en uiteindelijk in brand vloog. En ook vrijdag was het raak, toen een vervangend toestel in de handen van een Amerikaanse tiener begon te smelten.

Hoofdpijndossier

De telefoonfabrikant lijkt niet goed te weten hoe om te gaan met het hoofdpijndossier dat de Galaxy Note 7 is geworden. Het brandende toestel in het vliegtuig was namelijk niet het eerste signaal dat er ook problemen zijn met de vervangende toestellen.

Toen Samsung op dinsdag vernam dat een toestel in een slaapkamer in brand vloog, ondernam het geen actie, schrijft techwebsite The Verge, terwijl het bedrijf eigenlijk alle consumenten op had moeten roepen ook de vervangende toestellen niet meer te gebruiken.

De eigenaar van het toestel werd in Kentucky in de nacht van maandag op dinsdag wakker door een sissend geluid in zijn slaapkamer. De kamer was gevuld met rook door het brandende telefoontoestel.

Samsung wilde het toestel graag terug hebben om het te onderzoeken, maar de man besloot de telefoon te houden. Samsung betaalde uiteindelijk wel voor een röntgenfoto van het toestel, wat zou moeten helpen in het onderzoek naar de oorzaak.

Maar later kreeg de man een sms'je van een Samsung-medewerker dat per ongeluk naar hem verstuurd lijkt, zegt hij tegen de lokale zender WKYT. Daarin stelt de medewerker voor om de man aan het lijntje te houden om te zien of hij zou doen waarmee hij dreigde. Waarmee hij gedreigd zou hebben is onduidelijk, mogelijk om naar de media te stappen. Uiteindelijk heeft de man de problemen met zijn toestel gemeld aan lokale media.

Situatie Nederland

Samsung meldt dat het iedere melding serieus neemt en dat de veiligheid van klanten de hoogste prioriteit heeft. Daarbij worden de problemen met de toestellen onderzocht.

De problemen met de toestellen lijken de beschikbaarheid van de toestellen voor Nederlandse klanten niet in de weg staan. Samsung Nederland laat weten dat de Galaxy Note 7 deze week volgens planning wordt geleverd aan klanten die hem vooruitbesteld hebben. Samsung blijft de incidenten onderzoeken en onderneemt naar eigen zeggen stappen als uit het onderzoek blijkt dat dit nodig is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl