Dit zullen we niet meer zien bij Kijkduin
NOS NieuwsAangepast

Pokémon verdwijnen uit duinen Kijkduin

Pokémonjagers hoeven niet meer op zoek naar de monstertjes in de duinen bij Kijkduin. Niantic Labs, de maker van Pokémon Go, haalt de virtuele wezentjes uit het beschermd natuurgebied. Het kort geding dat de gemeente Den Haag had aangespannen gaat voorlopig niet door.

Niantic gaat ook de pokémon weghalen die op en rond spoorwegen geplaatst zijn. Tevens gaat het bedrijf onderzoeken of de wezens 's nachts kunnen worden uitgezet. Nu is dat technisch nog niet mogelijk.

Sinds het begin van de lancering van het spel leidt het tot overlast en zelfs gevaarlijke situaties langs het spoor en in Kijkduin. Zo maken pokémonjagers veel lawaai en laten ze troep achter. Ook beschadigen ze lantaarnpalen. Die worden gesloopt om hun opladers voor de telefoon te kunnen aansluiten.

Voorzichtig tevreden

Wethouder Boudewijn Revis is voorlopig tevreden. "Het is goed dat Niantic eindelijk zijn verantwoordelijkheid neemt. Maar pas als we de afspraken over de virtuele nachtdiertjes met Niantic zwart op wit hebben en de figuurtjes daadwerkelijk weg zijn uit het Westduinpark is het kort geding van de baan."

Eerder maakte het Amerikaanse Holocaust Museum in de Amerikaanse hoofdstad Washington al succesvol bezwaar bij ontwikkelaar Niantic. Er waren onder meer foto's opgedoken van een Pokémon die een dodelijk gas uitstoot in het gebouw.

Ook andere gedenkplekken maakten bezwaar tegen de digitale wezentjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl