NOS NieuwsAangepast

NAM: vergoeding waardedaling aardbevingsgebied Groningen dubbelop

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) vindt een vergoeding voor de waardedaling van niet-verkochte huizen in het aardbevingsgebied in Groningen "dubbelop". Volgens de NAM nemen het bedrijf en de overheid al genoeg maatregelen om het ongemak door de gaswinning in Noordoost-Groningen te beperken, schrijft het Dagblad van het Noorden.

De NAM compenseert mensen op het moment dat ze hun huis verkopen. Volgens het bedrijf kan je dan pas vaststellen hoeveel een woning in waarde is gedaald.

16,5 kilo

De advocaten van het gasbedrijf hebben bij de rechtbank een 'memorie van grieven' ingediend van 3400 pagina's. De documenten hebben samen een gewicht van 16,5 kilo.

Vorig jaar bepaalde de rechtbank in Assen dat de eigenaren van in waarde gedaalde huizen schadeloos gesteld moeten worden. De NAM maakte gisteren bekend dat het bedrijf hiertegen in beroep gaat.

'Achterhaald'

In de documenten stelt de NAM dat de uitspraak van de Asser rechtbank onjuist is. Het bedrijf noemt het vonnis achterhaald en onduidelijk en zegt dat het leidt tot een enorme administratieve last voor de NAM en de rechtspraak.

Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) zegt tegen de krant geschrokken en overweldigd te zijn door de reactie van de NAM. De enorme hoeveelheid documenten had de stichting niet verwacht.

Volgens voorzitter van WAG Lolke Weegebaar is er mogelijk pas in de zomer van 2017 een vonnis is in de zaak. Na het vonnis kan er opnieuw in beroep worden gegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl