NOS NieuwsAangepast

Groningse studenten zetten bangalijst op internet

Enkele leden van de Groningse studentenvereniging Vindicat hebben op internet een zogenoemde bangalijst geplaatst van 22 studentes. Volgens RTV Noord staan op de lijst foto's, telefoonnummers en adressen en wordt door middel van sterren achter hun naam aangegeven hoe goed de studentes in bed zijn.

De regionale zender schrijft dat de site Sikkom via een anonieme tip achter de lijst van de studentenvereniging is gekomen. "Sommige studentes gooien gelijk de hoorn erop zodra duidelijk wordt waarover we bellen. Een enkeling barst in tranen uit", staat op die site. Het is niet bekend welke studenten de lijst hebben verspreid.

Maatregelen

Vindicat zegt geschrokken te zijn dat de lijst bestaat, en neemt er direct afstand van. Dit kan niet door de beugel, luidt de reactie van het studentencorps. Er wordt een onderzoek ingesteld en degenen die verantwoordelijk zijn voor de lijst krijgen te maken met "passende maatregelen."

De vereniging heeft al contact gezocht met de 22 vrouwen. Die durven naar eigen zeggen hun mobieltje niet meer te gebruiken omdat ze worden lastiggevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl