NOS Nieuws

VUmc roept studentes op tot aangifte om 'bangalijst'

De onderwijsdirecteur van het VU medisch centrum roept studentes op om aangifte te doen als ze op een 'bangalijst' staan die circuleert op de opleiding Geneeskunde. Zo'n lijst, waarop vrouwen staan die makkelijk het bed in te krijgen zouden zijn, valt te zien op Facebook.

"Wij vinden dit feit moreel en maatschappelijk onaanvaardbaar en geven hierbij aan dat wij dergelijke uitingen op onze faculteit op geen enkele wijze zullen tolereren", schreef directeur Gerda Croiset van VU School of Medical Sciences volgens journalist Ton F. van Dijk aan alle studenten. Een woordvoerder van het VUmc bevestigt dat die mail vorige week is verstuurd.

Croiset hoopt dat vrouwen die op de lijst staan aangifte doen, omdat volgens haar een strafbaar feit is gepleegd. Verder kondigt ze maatregelen aan tegen de initiatiefnemers van de lijst.

Verder heeft het ziekenhuis vertrouwenspersonen aangesteld tot wie slachtoffers van seksuele intimidatie zich kunnen wenden, benadrukt Croiset. Zij kunnen een luisterend oor bieden en adviseren over eventuele vervolgstappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl