NOS NieuwsAangepast

SCP mist aandacht voor de 'achterblijvers'

SCP mist in Troonrede aandacht voor 'achterblijvers'

Het Sociaal en Cultureel Planbureau vond de Troonrede erg optimistisch van toon. Directeur Putters zegt dat hij de erkenning mist voor groepen mensen die "achtergebleven" zijn. Het gaat dan om mensen bij wie zich de problemen met gezondheid, inkomen en schulden de afgelopen jaren hebben opgestapeld.

Volgens de SCP-directeur moeten deze mensen nog jaren wachten voor zij ook iets merken van de economische vooruitgang. Hij zegt dat zij zich vergeten voelen, en dat zij daar boos over zijn. "Voor deze groep zal er een tandje bij moeten de komende jaren."

Kloof

Volgens hem wordt de kloof tussen de mensen die de voor- of juist de nadelen van de economische groei ondervinden, steeds dieper. Het gaat dan onder meer om de afstand tussen hoog- en laagopgeleiden en tussen mensen met verschillende etnische achtergronden. "Dat zien wij in al onze onderzoeken."

Vanochtend bleek uit een Ipsos-enquête voor de NOS ook al dat Nederlanders de kloof tussen rijk en arm, moslims en niet-moslims en hoog- en laagopgeleiden ervaren als toegenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl