1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS VoetbalAangepast

Waterpolocoach Van Galen zegt 'nee' tegen KNVB

Robin van Galen zegt nee tegen KNVB

Waterpolocoach Robin van Galen heeft bedankt voor een functie bij de KNVB. Technisch directeur Hans van Breukelen zag in Van Galen een ideale man voor de nieuwe functie van teammanager in de vorm van een prestatie-innovatie manager bij het Nederlands elftal.

De 44-jarige Van Galen ging in gesprek met de voetbalbond, maar kwam tot de conclusie dat hij zichzelf nog te veel coach voelt. Daarnaast is hij met de Nederlandse waterpoloërs een traject in gegaan richting de Olympische Spelen van 2020 in Tokio en dat wil hij niet zomaar opgeven. 

Het lukte Van Galen niet om zich met de ploeg te plaatsen voor de Spelen van Rio de Janeiro. Eerder was de Rotterdammer succesvol als bondscoach van de waterpolosters. In 2008 behaalde Van Galen met de vrouwen olympisch goud in Peking. 

ANP Pro Shots
Hans van Breukelen

Hans Jorritsma

De 67-jarige Hans Jorritsma is de huidige teammanager van Oranje, maar hij verlaat na twintig jaar de KNVB. Van Breukelen wil hem vanaf 1 januari 2017 weg uit Zeist hebben, maar bondscoach Danny Blind en zijn spelers hebben aangegeven Jorritsma te willen behouden tot en met het WK van 2018 in Rusland. Jorritsma zou nu met een beperkter takenpakket kunnen aanblijven om de trainingskampen van Oranje te organiseren.

Het zijn donkere tijden voor de KNVB, waar een leegloop bezig is op technisch vlak. Er wordt nog altijd gezocht naar de opvolger van de vertrokken assistent-bondscoach Dick Advocaat en ook het aanstaande vertrek van Marco van Basten, de andere assistent, vraagt nog om een oplossing. 

Ruud Gullit was een kandidaat, maar hij kwam er niet uit met Van Breukelen. 

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl