1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Voetbal

Van Breukelen weigert clausule en promotie voor Gullit

Ruud Gullit wordt toch geen assistent van bondscoach Danny Blind. Technisch directeur Hans van Breukelen wilde geen oplossing zoeken voor enkele "simpele zekerheden", die Gullit wenste opgenomen te zien in zijn contract.

De onderhandelingen leken een formaliteit, omdat Blind Gullit onlangs zelf benaderd had. Nu blijkt echter dat er toch nog onoverkomelijke verschillen bestaan.

Er was in Zeist een vacature na het onverwachte vertrek van Dick Advocaat, die na een paar maanden Zeist voor Fenerbahçe in Turkije koos.

Van Breukelen: geen geldkwestie met Gullit

Van Breukelen: "We hadden al veel geregeld, z'n televisiewerk kon doorgaan en hij hoefde niet elk technisch overleg bij te wonen. Alleen wilde hij twee zekerheden die ik hem niet kon bieden; een clausule om te vertrekken en doorschuiven in de technische staf na vertrek van de bondscoach. Dat eerste leek mij sowieso geen goed idee na alles wat we met Dick Advocaat hebben meegemaakt."

ANP Pro Shots
Hans Jorritsma

De technisch directeur ging in Zeist ook nog in op het vertrek van teammanager Hans Jorritsma. De bondscoach zag Jorritsma graag langer blijven, Van Breukelen besloot anders. Blind: "Met het oog op het WK van over twee jaar in Rusland is het zonde dat hij moet vertrekken. Dat wordt een toernooi dat logistiek nog wel iets vraagt. Ik heb dat ook neergelegd bij de KNVB. Want zo denk ik er nu eenmaal over.''

Van Breukelen: "In 2014 is overeengekomen dat de KNVB samen met Jorritsma naar een opvolger zou gaan zoeken. Dat is niet gebeurd. Onlangs is zijn contract met een half jaar verlengd. Maar nu gaan we op zoek naar een andere teammanager. Eentje die past in de toekomstplannen van de KNVB. Neemt niet weg dat Jorritsma heeft veel goede dingen heeft gedaan bij Oranje en door de voordeur moet vertrekken."

Van Breukelen: met Jorritsma op zoek naar opvolger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl