1. Ga naar het menu
 2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Sneijder baalt van vertrek Jorritsma: ik ga er mijn mening over geven

Sneijder baalt van vertrek Jorritsma en blijft bij Galatasaray

Een verzameling van de beste voetballers die ons land op dit moment heeft, heeft zich traditioneel gemeld in Noordwijk. Bijna net zo traditioneel: over voetbal wordt er amper gesproken. Er speelt namelijk veel bij de KNVB, iets meer dan een week voor het belangrijke WK-kwalificatieduel met Zweden.

Onderdeel van de commotie is het aanstaande vertrek van teammanager Hans Jorritsma. Technisch directeur Hans van Breukelen vindt het tijd voor iemand anders, tot ongenoegen van bondscoach Danny Blind en zijn spelers.

'Ik ga hier wel mijn mening over geven'

"Ik mag Hans heel erg graag en vind het jammer om straks niet meer met hem samen te werken", vertelt routinier Wesley Sneijder. Hij zou, net als de rest van de selectie en staf, een brief hebben ondertekend waarin zij pleiten voor het aanblijven van Jorritsma.

"Ik ga hier wel mijn mening over geven. Of mensen dat leuk vinden of niet. Op het moment dat ik erbij kwam in 2003 was Hans er ook. Ik denk dat hij altijd zijn ziel en zaligheid in het Nederlands elftal heeft gestopt. Het is spijtig om dan op zo'n manier afscheid te moeten nemen", aldus de 32-jarige spelverdeler.

Waar de oud-Ajacied voorheen vaak zeker was van een basisplaats in Oranje, lijkt het moment steeds dichterbij te komen dat hij genoegen moet nemen met een plaats op de bank. "We zullen het wel zien. Ik wil van waarde kunnen zijn op het veld en niet alleen in de kleedkamer. Ik neem ervaring mee en weet wat het Nederlands elftal betekent."

 • ANP
  Debutant in de selectie Jorrit Hendrix gaat op de foto
 • ANP
  Kevin Strootman meldt zich
 • ANP
  PSV-doelman Jeroen Zoet
 • ANP
  Vincent Janssen gaat met een fan op de foto

Sneijder blijft bij Galatasaray

De transferperiode is nog van kracht en even leek het erop dat zijn club Galatasaray bezig was om de Nederlander weg te treiteren. Hij kreeg een boete van 2,5 miljoen voor het 'onjuist vertegenwoordigen van de club'. Sneijder en de Turken leken op ramkoers.

"Ik blijf bij Galatasaray", zegt de middenvelder vol overtuiging. "Er hebben heel wat dingen gespeeld achter de schermen en dat moet je ook allemaal maar een beetje met een korreltje zout nemen. Heel eerlijk weet ik niet wat de status is van die boetes, maar dat zijn randzaken en daar moet je jezelf overheen zetten."

  Deel artikel:

  Advertentie via Ster.nl