NOS Nieuws

Uber stort zich op maaltijdbezorging per fiets in Amsterdam

Taxibesteldienst Uber gaat in Amsterdam maaltijden bezorgen met fietskoeriers. Op Facebook zoekt het bedrijf koeriers voor de dienst, die UberEats heet.

Een woordvoerder van Uber Nederland wil niet zeggen wanneer de dienst van start gaat en hoeveel restaurants er aan mee doen. Uber bezorgt al eten in een groot aantal Amerikaanse steden. In Europa is de dienst alleen nog in Londen en Parijs beschikbaar. Amsterdam zou de derde Europese stad worden.

Thuisbezorgd.nl

Het wordt steeds drukker op de maaltijdbezorgingsmarkt. Er woedt nu in Nederland vooral een felle concurrentiestrijd tussen de nieuwkomers Foodora uit Duitsland en het Britse Deliveroo. Die maken allebei gebruik van fietskoeriers en bezorgen voor restaurants die zelf geen bezorgers in dienst hebben. Daar komt UberEats dus binnenkort nog bij.

Naast die nieuwelingen is er marktleider Thuisbezorgd, die geen eigen bezorgers heeft. Onlangs nam Thuisbezorgd nog concurrent Just-Eat over. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd kondigde gisteren aan naar de Amsterdamse beurs te gaan om geld op te halen voor groei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl