NOS Nieuws

Thuisbezorgd.nl gaat naar de beurs

De online maaltijdenbezorger Takeaway.com gaat naar de Amsterdamse beurs. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl zal in de komende weken bestaande aandelen verkopen en nieuwe aandelen uitgeven. In april werd bekend dat Takeaway.com beursambities had.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf wil met de beursgang geld ophalen om te groeien en de marketingactiviteiten te financieren. Met de verkoop aan beleggers wil de maaltijdbezorger 175 miljoen euro ophalen.

Oprichter en grootaandeelhouder Jitse Groen is van plan om het grootste deel van zijn belang te behouden. De totale beurswaarde wordt door analisten geschat op 1 miljard euro.

40,4 miljoen maaltijden

Het bedrijf begon in 2000 op een zolderkamer in Nederland en is uitgegroeid tot Europees marktleider in online bezorgmaaltijden, met 30.500 aangesloten restaurants.

Takeaway.com is actief in negen Europese landen (Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Portugal) en in Vietnam. Halverwege dit jaar telde het bedrijf 7,6 miljoen actieve klanten, die op jaarbasis goed waren voor ruim 40 miljoen maaltijden.

De online maaltijdbezorger telt ruim 500 medewerkers en had in 2015 een omzet van 77 miljoen euro. Hierop werd een verlies van 19,6 miljoen euro geleden. In de eerste helft van 2016 werd al een omzet van meer dan 50 miljoen euro genoteerd, maar het verlies bedroeg nog altijd 11 miljoen euro.

In Nederland wordt winst gemaakt, maar de grootste kosten zitten in Duitsland. Binnen twee of drie jaar wil het bedrijf winst maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl