De tijd van kleffe pizza's en slappe patat is misschien wel voorbij, als je tenminste in Amsterdam, Den Haag of Haarlem woont. Daar zitten verschillende maaltijdbezorgers die eten van de betere restaurants razendsnel bij je thuis brengen.
Goedkoop is het niet, je betaalt namelijk gewoon de restaurantprijs met daarbovenop nog bezorgkosten. Maar dat lijkt niet een probleem te zijn: de luxe bezorgbedrijven groeien als kool.
Eén van de thuisbezorgers is Deliveroo, verslaggever Onno Beukers kijkt wat zij nou anders doen:
Achter je bureau oesters of kreeft eten is dus makkelijker geworden. Maar niet alle restaurants lopen er warm voor. Je biefstuk en vis garen tijdens het bezorgen namelijk gewoon door, wat een rubberachtig stukje vlees op kan leveren.
Toch ziet topkok Jin Hu best mogelijkheden op zijn kaart om te bezorgen:
Sommige luxere gerechten lenen zich dus prima om wel bezorgd te worden. Maar volgens Hu zijn er te veel dingen die mis kunnen gaan waardoor het gerecht niet aankomt zoals hij bedoeld heeft.