De Samsung Galaxy Note 7
NOS Nieuws

Samsung haalt brandgevaarlijke Galaxy Note 7 terug

Samsung gaat in tien landen de nieuwe Galaxy Note 7-smartphone terughalen en legt de verkoop ervan tijdelijk stil. De fabrikant doet dit na meldingen dat de batterijen kunnen ontploffen. Samsung stelde de problemen bij 35 exemplaren vast. In Nederland is het nieuwste toestel van het Zuid-Koreaanse bedrijf nog niet te koop.

Samsung heeft niet gezegd of gebruikers hun toestel niet meer moeten gebruiken. Ook is niet bekend of de problemen zich voordeden tijdens het gebruik of tijdens het opladen van de telefoons.

Kopers van de brandgevaarlijke smartphones krijgen een vervangend toestel. Naar verwachting gaat het ongeveer twee weken duren voordat deze beschikbaar zijn.

Volgens het bedrijf zijn er wereldwijd 2,5 miljoen Note 7-toestellen verkocht. Het is nog niet bekend wanneer de verkoop wordt hervat. De terugroepactie geldt voor grote markten als de VS en Zuid-Korea, maar niet voor China. Daar wordt een ander type batterij gebruikt.

Verkoopsucces

Gisteren werd al bekend dat Samsung de leveringen van de Galaxy Note 7 had opgeschort. Het bedrijf deed dit nadat er een filmpje was verschenen waarin wordt geclaimd dat de telefoon is ontploft.

Volgens experts moet Samsung snel reageren op de meldingen om te voorkomen dat het bedrijf blijvend met exploderende batterijen wordt geassocieerd. De nieuwste smartphones van het bedrijf verkopen erg goed en het bedrijf hoopt met de Note 7 op een nieuw verkoopsucces.

iPhone

Mede omdat concurrent Apple waarschijnlijk volgende week de nieuwe iPhone presenteert, komen de berichten over de kwaliteitsproblemen met de Galaxy Note 7 Samsung erg slecht uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl