De Samsung Galaxy S7 is de grootste concurrent van de iPhone en kan beter tegen water dan de iPhone
NOS Nieuws

Goede cijfers voor Samsung dankzij Galaxy S7

Samsung doet het beter dan verwacht. De winst bedroeg in het tweede kwartaal 7 miljard dollar, dat is 17 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het is de grootste kwartaalgroei in twee jaar.

De Zuid-Koreaanse smartphonemaker dankt de groei met name aan de Galaxy S7, zijn nieuwste vlaggenschip. Het toestel werd dit voorjaar lovend ontvangen door critici. Vooral de S7 Edge doet het erg goed, schrijft zakensite Financial Times. Analisten schatten in dat de S7 en S7 Edge het tweede kwartaal samen 15 miljoen keer zijn verkocht.

Daarnaast is Samsungs schermtechnologie heel populair. Het bedrijf levert niet alleen complete toestellen, maar is ook leverancier voor veel smartphonemakers, waaronder Apple. Zo beschikt Samsung over de schermtechnologie Oled die steeds vaker wordt gebruikt door producenten en daardoor veel inkomsten gaat opleveren.

iPhone versus Galaxy

Normaal gesproken krijgt Samsung het in het najaar zwaarder, als Apple met zijn nieuwste top-toestel komt. Maar analisten verwachten dat het dit jaar mee zal vallen. Van alle kanten komen er signalen dat de 'iPhone 7' geen spectaculaire wijzigingen zal bevatten en daardoor zal achterlopen op de Galaxy S7.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl