Samsung's smartphonebaas lanceert de Galaxy S7 en S7 Edge
NOS Nieuws

Galaxy S7 zorgt voor goede kwartaalcijfers bij Samsung

De Koreaanse elektronicagigant Samsung draaide het afgelopen kwartaal een betere omzet dan verwacht. Doordat Apple's nieuwe producten nog even op zich laten wachten, had concurrent Samsung de ruimte om zijn Galaxy S7 goed in de etalage te zetten. Dat heeft zichzelf uitbetaald.

De omzet kwam uit op 38,3 miljard euro, een stijging van zes procent ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf boekte daarnaast een winst van omgerekend 4 miljard euro.

Samsung presenteerde zijn nieuwste telefoons in februari, tijdens de jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona. De presentatie ging gepaard met een flinke nadruk op de ontwikkeling van virtual reality. Het Koreaanse bedrijf had voor de gelegenheid duizenden VR-brillen laten invliegen zodat alle aanwezigen tijdens productpresentatie de nieuwe S7 en S7 Edge in VR konden bekijken.

Glas en metaal

De twee smartphones werden net als het jaar ervoor goed ontvangen. Samsung gooide in 2015 het roer om, na aanhoudende kritiek op de bouwkwaliteit van de telefoons. De Samsung-toestellen hadden namelijk een plastic buitenkant. Inmiddels bestaat de telefoon uit een combinatie van glas en metaal, wat goede recensies opleverde.

Ondanks alles blijven analisten vrezen dat het Samsung, Apple en andere telefoonmakers onvoldoende lukt om nieuwe producten te maken die consumenten ook over vijf of tien jaar nog interesseren. Het is een van de redenen dat Samsung druk is met virtual reality en inmiddels op dit vlak ook samenwerkt met Facebook.

Groei tot stilstand gekomen

Marktonderzoeker IDC meldt daarnaast dat de groei van de smartphonemarkt het afgelopen kwartaal tot stilstand is gekomen. Er werden 334,9 miljoen smartphones verscheept. Dit zijn er slechts 600.000 meer dan dezelfde periode vorig jaar.

Samsung blijft marktleider, maar kampt wel een kleine daling van 0,6 procent. Bij Apple is die daling een stuk groter: 16,3 procent, aldus IDC. Daardoor viel de omzet bij de iPhone-maker voor het eerst in dertien lager uit dan het jaar ervoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl