NOS Nieuws

Trump: streng immigratiebeleid voor welzijn Amerikanen

Trump wil veel strenger immigratiebeleid

Donald Trump vindt dat het Amerikaanse immigratiebeleid gericht moet zijn op wat goed is voor Amerikaanse burgers en niet op wat goed is voor illegalen. "Er is een hoofdpunt in het immigratiedebat en dat is het welzijn van de Amerikanen", zei de Republikeinse presidentskandidaat in een toespraak over zijn beoogde beleid.

Immigratie is een van de speerpunten van Trumps verkiezingscampagne. Als hij wordt gekozen, verdrievoudigt hij het aantal agenten van de immigratiedienst, zei hij tijdens zijn speech in Phoenix, Arizona.

Ook wordt het onmogelijk voor mensen die het land illegaal zijn binnengekomen om een verblijfsvergunning te krijgen. Als ze die toch willen, moeten ze eerst terug naar het land waar ze vandaan komen en vanuit daar een aanvraag doen.

Syrië en Libië

Trump kondigde aan hard op te treden tegen criminele vreemdelingen. Hij wil een dienst in het leven roepen om illegale immigranten op te sporen die iets op hun kerfstok hebben. Voor vluchtelingen uit Syrië en Libië wil Trump de grenzen helemaal sluiten, zei hij. Eerder zei de kandidaat al dat hij de VS compleet wil afsluiten voor moslims.

De Republikein had ook kritiek op zijn Democratische tegenstrevers. Hij stelde dat president Obama en presidentskandidaat Clinton nalatig zijn geweest omdat ze een liberaal immigratiebeleid steunen. Een paar dagen geleden prees hij Obama juist vanwege het aantal illegalen dat hij had uitgezet.

Hij herhaalde verder dat er een muur tussen de VS en Mexico moet komen om immigranten tegen te houden. "En ze weten het nog niet, maar de Mexicanen gaan de muur betalen", voegde hij daaraan toe.

Enkele uren voor zijn speech had Trump een gesprek met de Mexicaanse president Peña Nieto, onder meer over de muur. Volgens de Amerikaan kwamen de kosten daarin niet ter sprake, maar Peña Nieto claimt dat hij tegen Trump heeft gezegd dat Mexico de muur niet betaalt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl